Over HOres

Een hart voor schoonheid

Art Center HOres in Sint-Martens-Latem is meer dan zomaar een kunstgalerij. Het is een plek waar de kunst optimaal tot haar recht komt in gulle ruimtes met veel licht, in een smaakvol ingericht modelappartement en in de aantrekkelijke tuin met waterpartij en patio. Het interieur en de tuin versterken de kunstwerken en vice versa. Het verbindend element is een hart voor schoonheid.

Dat hart voor schoonheid is wat galerijhouder Niña Van den Bosch drijft. “Het was nooit mijn bedoeling om een kunstgalerij te beginnen”, bekent zij. “Maar toen ik enkele jaren geleden een tentoonstelling organiseerde met werk van mijn hartsvriendin Linde Ergo in het Kasteel van Egmont in Zottegem, waren de reacties zo fijn dat ik besliste om mijn hart te volgen en de sprong te wagen.”

Graag zien

Ook vandaag werkt Niña Van den Bosch uitsluitend met kunstenaars waarin ze zelf honderd procent gelooft. “Kunst is erg persoonlijk. Authenticiteit en bezieling, daar draait het voor mij om. Graag zien is het sleutelwoord. Ik hou van mijn kunstenaars en van hun werken. En die liefde geef ik graag door aan andere mensen.”
Het knappe aan Art Center HOres is hoe kunst, interieur en tuin samenkomen in een harmonieus geheel. “Een mooi kunstwerk geeft meerwaarde aan een interieur, zoals omgekeerd ook een smaakvol interieur een kunstwerk beter tot zijn recht kan laten komen. In de tuin toon ik hoe beelden het verschil kunnen maken. Ik heb alles zelf ingericht, dit is mijn persoonlijk verhaal. Maar ik ga ook graag bij de mensen thuis om advies te geven over hoe ze een kunstwerk het best kunnen integreren in hun interieur of hun tuin.”

De kracht om te inspireren

Naast de galerij in Sint-Martens-Latem heeft Art Center HOres ook een vaste stek op de Zeedijk in Knokke. “Zo kan ik mijn kunstenaars optimaal kansen geven”, zegt Niña Van den Bosch. “Ik investeer in hen omdat ze dat verdienen. Ik wil ze op de kaart zetten, ook internationaal. Elke kunstenaar heeft zijn eigen stem, zijn eigen palet. Maar wat ze delen is hun menselijkheid, hun waarachtigheid en de kracht om te inspireren. Dat maakt hun kunst ook zo mooi en zo waardevol.”